Mathantverkare är inga smågalna kufar!

Vår projektchef Christin Rappe gästade idag Ostpodden, som sändes från Eldrimners event Särimner på Frösö Park hotel i Östersund.

Här fick Christin chans att under en halvtimme berätta om hela vårt stora projekt, och i synnerhet om vårt attraktionskraftsben – alltså hur vi ska lyckas med konststycket att se till att unga och yrkesbytare ska välja att jobba inom de gröna näringarna.

Ostpoddens programledare Johan Rudh fyllde i och slog fast att speciellt mathantverk är en hel bransch som ofta glöms bort.

– Hur många nybakade studenter tänker att de ska jobba med det? undrar han och säger skrattande att mathantverkare betraktas som smågalna kufar.

Det är förstås att dra det till sin spets, men det ligger mycket allvar i det faktum att unga måste börja se livsmedelsproduktion och mathantverk som en möjlig yrkesbana – och då måste man börja underifrån.

Läs gärna vår nyhet om den rikstäckande utbildningskarta som Jobba Grönt lanserade i veckan.

Christin Rappe passade även på att slå ett slag för en italienare och en svensk. Italienaren i form av parmesanost – något hon gärna lägger på en ostbricka och droppar lite fin årgångsbalsamvinäger över. Svensken, som hon vill se mer av i butikerna, är den rivna pås-osten. Den som man köper och har på gratäng eller till fredagstacosen är ofta importerad. Där ser Christin en förbättringspotential, den rivna pås-osten borde väl kunna ha svenskt ursprung i mycket högre utsträckning?

Här hittar du hela avsnittet av Ostpodden där Christin Rappe medverkar: